NOTÍCIA

28a Reunió Anual de la SCP. Girona. 14-15 de juny 2024

19/06/2024

Els dies 14 i 15 de juny va tenir lloc a Girona la 28a Reunió Anual de la SCP amb un gran èxit d’assistència i un elevat nivell científic.

Van assistir 320 professionals que treballen en l’àmbit de la pediatria a Catalunya, tant pediatres com infermers/es pediàtriques, dels quals 118 eren residents.

El divendres es va fer el ja tradicional taller de suport vital a 150 nens i nenes de 6è d’EP de 4 escoles de Girona, impartit pels instructors del grup de RCP de la SCP.

A la sessió inaugural, a  més de l’Anna Gatell, Presidenta de la nostra Societat, el Josep Perapoch, President del Comitèé Organitzador i el Borja Guarch, President del Comitè Científic, van participar el Conseller de Salut, Hble.Sr.Manel Balcells, el regidor de l’Ajuntament de Girona, Il·lm.Sr. Xavier Aldeguer, i el Josep Vilaplana, President del Col·legi de Metges de Girona.

A nivell científic la reunió va comptar amb diverses sessions simultànies amb temes d’allò més variats, en forma de tallers, trobades amb experts i micropíndoles, en les que els assistents podien triar de participar en aquella per la que tenien més interès.

Es van presentar unes 200 comunicacions, i atès l’alt nivell dels ponents i del contingut científic, el jurat va tenir moltes dificultats per poder seleccionar les que van rebre un dels 8 premis atorgats.

Les 2 taules rodones de la Reunió van tractar dos temes de molta actualitat com són l’obesitat infantojuvenil i les diferents mirades en l’atenció del desenvolupament.

També cal destacar que es va aprofitar la reunió per fer la II Trobada de residents i la III trobada de tutors de residents i per fer un acte in memoriam del pediatre Joaquim Ramis en el que van recordar la seva trajectòria professional i personal el Dr. Antoni Martínez Roig i el Dr.Joan Sala.

Finalment, la conferència de cloenda, amb el títol “Uns cosins no tan diferents”, va estar a càrrec del pediatre gironí Lluís Mayol, que va mostrar els seus coneixements en antropologia, fent una comparativa entre l’home de Neandertal i l’Homo sapiens.

En acabar es va comunicar que la 29a Reunió Anual de la SCP tindrà lloc a St Cugat del Vallès els dies 13 i 14 de juny de 2025 i tindrà com a President del  Comitè Organitzador al Dr. Pere Sala.